Blij met versoepeling bezoekregeling senioren. Nu nog de verpleeghuizen

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is blij met het advies van OMT aan het kabinet om bij zelfstandig wonende kwetsbare ouderen één of twee vaste personen aan te wijzen die de oudere met enige regelmaat blijft bezoeken.

Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB: “Wij hebben er al langer op aangedrongen om tenminste één vaste mantelzorger toe te laten tot deze kwetsbare groep senioren. Dus ik ben blij dat er naar ons signaal geluisterd is. Nu moeten we werken aan de volgende stap: een vaste bezoeker of mantelzorger mogelijk maken voor een verpleeghuisbewoner.”

Het OMT schat op dit moment in dat het toestaan van bezoek aan verzorgingstehuizen de kans op besmetting van kwetsbare personen vergroot. Ook adviseert het OMT kleinschalige pilots uit te voeren, waarop eventueel later landelijk beleid voor versoepeling van de bezoekersregeling gebaseerd kan worden.

Vanderkaa: “Het sociaal isolement waar verpleeghuisbewoners nu mee te maken hebben, is bijna onmenselijk te noemen. Daarom blijft KBO-PCOB aandringen dat ook hier één vaste mantelzorger op bezoek mag komen en wel zo snel mogelijk. We hopen dat de pilots snel resultaat opleveren, zodat ouderen niet langer alleen hoeven te zijn.”

Lees hier het advies van het OMT:

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!