Blij met verruiming bezoekregeling coronavrije verpleeghuizen

Seniorenorganisatie KBO-PCOB is blij dat de bezoekregeling in verpleeghuizen per 15 juni verder versoepeld wordt. Vanaf dan mogen bewoners van verpleeghuizen die coronavrij zijn, meer dan één bezoeker ontvangen.

Manon Vanderkaa, directeur KBO-PCOB: “Heel goed dat het kabinet niet alleen naar medische aspecten kijkt, maar ook naar de menselijke kant. Veel senioren, zowel bewoners als mantelzorgers, hebben de afgelopen tijd aangegeven dat het lijden vanwege eenzaamheid te groot werd. We zijn blij dat het kabinet naar deze signalen heeft geluisterd.”

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat vanaf 15 juni de bezoekregeling met één persoon voor alle verpleeghuizen gaat gelden. Pas een maand later zou de regeling verder uitgebreid worden door meer bezoekers per bewoner toe te staan, maar dat wordt nu dus een maand vervroegd. Vanderkaa: “Op veel verpleeghuislocaties is maatwerk mogelijk, dat geeft dit besluit maar aan.”

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!