‘Bewustwording is het allerbelangrijkst’

Sinds 12 juni loopt de campagne tegen ouderenmishandeling. Ouderen moeten zich veilig voelen en veilig zijn, ook wanneer het gaat om financiële zaken. Financiële uitbuiting komt helaas nog steeds voor. Bij de ontwikkeling van de informatiebox Financieel Veilig Ouder worden, die in het kader van deze campagne is ontwikkeld, was KBO-PCOB nauw betrokken. Directeur Manon Vanderkaa is blij met de box: “Ouderen kunnen de informatie nog eens rustig nalezen.”

Lees hier het hele interview met Manon Vanderkaa in de nieuwsbrief Veilig Ouder Worden van het ministerie van VWS. Hierin gaat zij onder meer in op het grote belang van bewustwording rond financieel misbruik en ouderenmishandeling in het algemeen.

Lees hier meer over de start en het doel van de campagne.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!