Heel Nederland bakt op Internationale Dag Ouderen

Op zondag 1 oktober is het Internationale Dag van de Ouderen. Om te vieren dat ouderen een belangrijke rol spelen in de maatschappij. Maar ook om stil te staan bij ouderen die extra aandacht kunnen gebruiken, omdat ze ziek zijn of eenzaam. KBO-PCOB roept daarom heel Nederland op om een taart te bakken voor een oudere. Doet u ook mee?

Ouderen_TaartBakken

De Verenigde Naties riepen al in 1990 de eerste oktober uit tot Internationale Dag van de Ouderen. In 2017 ligt de nadruk op de rol die een oudere vervult in de samenleving. En hoe je die rol zo goed mogelijk kunt vervullen. Een belangrijk thema vinden wij, want ouderen zijn van groot belang voor onze samenleving. De miljoenen 65-plussers in ons land zijn vaak nog volop in beweging. Zo helpt 90 procent van de KBO-PCOB-leden wel eens iemand in de omgeving of werkt als vrijwilliger.

Eenzaamheid

Er is helaas ook een groep die het moeilijk heeft. Voor veel ouderen geldt dat hun koopkracht al jaren daalt, waardoor ze niet meer volop mee kunnen doen in de maatschappij. Voor anderen is de gezondheid een probleem. Sommige mensen op leeftijd zien hun sociale netwerk steeds kleiner worden. Een derde van de 55-plussers in Nederland heeft last van eenzaamheidsgevoelens, blijkt uit onderzoek van KBO-PCOB.

Op de Internationale Dag van de Ouderen is er daarom aandacht voor ouderen die wel wat extra steun kunnen gebruiken.

Voor wie bakt u die taart?

Wie kan er in uw omgeving wel wat extra aandacht gebruiken? Bijvoorbeeld omdat hij of zij een moeilijke tijd achter de rug heeft? Of juist omdat die oudere u zo fijn geholpen heeft het afgelopen jaar? Kortom: voor wie bakt u een taart? En ook zonder speciale reden kan het geen kwaad een ander eens in het zonnetje te zetten. Want omzien naar elkaar, daar draait het om!

Op de hoogte blijven van al ons nieuws rondom onze belangenbehartiging?