Babbeltruc besproken in Tweede Kamer

Het nieuws rondom de babbeltruc heeft ook de Tweede Kamer bereikt. Vandaag vroeg CDA-Kamerlid Van Toorenburg tijdens het Vragenuur aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, wat hij doet om senioren te helpen die slachtoffer worden van babbeltrucs.

Grapperhaus beaamt dat het belangrijk is dat senioren weerbaar zijn tegen de “schofterige methodes” van oplichters. Volgens hem werkt het kabinet al samen met organisaties en banken. Ook komt er een nieuwe publiekscampagne en moet aangifte optimaal toegankelijk zijn. Ook voor digitaal minder vaardige burgers, stelt de minister. Meer contact met de wijkagent kan hierbij helpen, aldus de minister.

KBO-PCOB vindt het fijn dat de minister het probleem van de babbeltruc serieus neemt. Uiteraard willen we graag aanhaken bij een eventuele publiekscampagne en verdere maatregelen.

Lees ook Babbeltrucplegers hebben senioren in het vizier

Bron

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!