Animo voor het thema levenseinde is groot

In het Domincanenklooster in Huissen staat op 1 november waardig ouder worden en sterven centraal. Dat het animo voor het thema groot is, blijkt wel uit de succesvolle kaartverkoop. Weken vóór de datum is het evenement al uitverkocht.

Het leven en het levenseinde roepen niet alleen medische of juridische vragen op, maar ook  levensvragen. Onder de titel ‘Grenzeloos leven’ organiseert KBO-PCOB een inspiratiedag die ruimte biedt om het gesprek aan te gaan, en letterlijk en figuurlijk je eigen geluid te vinden.

Prikkelende workshops

De dag biedt lezingen en workshops. Ivan Wolffers, emeritus-hoogleraar Gezondheidszorg en Cultuur,  gaat in op veerkracht en levenskunst als patiënt. Claartje Kruijff, predikante en theologe des vaderlands, houdt een lezing over het begeleiden van anderen bij levensvragen. In workshops komt het gesprek op gang. Welke stijl van sterven past bij jou? Wat schrijf je in een brief van betekenis? Begrijpen arts en burger elkaar in de laatste levensfase? Zo maar een greep uit de vragen die die dag voorbijkomen in prikkelende workshops.

Gesprek aangaan

Uit onderzoeken van KBO-PCOB blijkt dat ouderen het gesprek over levensvragen graag aangaan. Daarom wordt voor de tweede maal de inspiratiedag over het waardig ouder worden en sterven georganiseerd door KBO-PCOB, Dominicanenklooster Huissen, KBO en PCOB Gelderland. Het project ‘Van betekenis tot het einde’ ondersteunt deze dag. Wilt u meer weten over dit thema, kijk dan op www.ikwilmetjepraten.nu.