9 januari Dag van Verantwoord Medicijngebruik

Het Instituut van Verantwoord Medicijngebruik (IVM) roept vanaf 2020, 9 januari uit tot nationale Dag van Verantwoord Medicijngebruik. Jaarlijks komen er nog een groot aantal mensen in het ziekenhuis doordat er onjuist gebruik wordt gemaakt van medicijnen.

Je hoeft niet alles te slikken

De slogan van de Dag van het Verantwoord Medicijngebruik 2020 zal zijn: ‘Je hoeft niet alles te slikken’. Met deze slogan wilt het IVM medicijngebruikers oproepen om stil te staan bij het gebruik van geneesmiddelen en daarmee het gesprek met de huisarts of de apotheker aan te gaan over de voorgeschreven medicatie.

Wijs met medicijnen

KBO-PCOB en de apothekersorganisatie KNMP werken samen om verkeerd gebruik van geneesmiddelen tegen te gaan. Regelmatig organiseren afdelingen een themabijeenkomst ‘Wijs met Medicijnen’ om met elkaar in gesprek te gaan over verantwoord, veilig en effectief medicijngebruik. Daarnaast besteed KBO-PCOB ook aandacht voor medicatiegebruik in combinatie met alcohol binnen de bijeenkomst ‘Gezond genieten’.

Voor meer informatie over de Dag van Verantwoord Medicijngebruik verwijzen wij u naar de site van het IVM.

Meer informatie over de Wijs met Medicijnen vindt u hier.

Meer informatie over Gezond genieten leest u hier.

Word lid!

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om lid te zijn. De één vindt het belangrijk dat de belangen van senioren goed behartigd worden, de ander gaat voor de vele voordelen die KBO-PCOB biedt of het mooie Magazine dat tien keer per jaar verschijnt. Sommigen genieten van de gezellige activiteiten met mensen uit hun afdeling, terwijl anderen zich actief inzetten als vrijwilliger. Wat u ook zoekt: wees welkom bij KBO-PCOB!