Magazine van KBO-PCOB

Ledenmagazine KBO-PCOB mag geen WijSr heten

De titel ‘WijSr’ van ons kersverse ledenmagazine is door het mediabedrijf Wij Special Media B.V. juridisch aangevochten. Tot onze grote spijt oordeelde de rechter op 30 augustus 2017 na een kort geding in ons nadeel. KBO-PCOB mag de titel niet meer gebruiken. Het verspreiden van het ledenmagazine onder de titel WijSr dient gestaakt te worden.

Wij Special Media B.V., de uitgever van onder andere ‘Wij jonge ouders’ en ‘Wij zwanger’, is van mening dat er sprake is van merkinbreuk en ‘gevaar voor verwarring bij het publiek’. WijSr zou bovendien ongerechtvaardigd voordeel trekken uit de reputatie van de woord- en beeldmerken van Wij Special Media. De voorzieningenrechter ging hierin mee.

Hoewel KBO-PCOB bijzonder teleurgesteld is over deze uitkomst, stoppen we uiteraard met deze titel. We brengen het volgende nummer uit onder de tijdelijke titel ‘magazine van KBO-PCOB’. Inmiddels hebben we er ook voor gezorgd dat WijSr niet meer digitaal vindbaar is op onze website en op andere plaatsen. Het magazine is binnenkort weer beschikbaar met de neutrale titel.

De september-editie is daarom ook niet meer beschikbaar in de app of op andere wijze digitaal te lezen.

Aan de verdere – zeer gewaardeerde – inhoud en formule van ons ledenmagazine verandert uiteraard helemaal niets in de toekomst.

Moeten alle ouderen online?

Lees het artikel in ons ledenmagazine

De vloggende zussen Doetje en Riekeltje

Het YouTube-succes van Brenda en Nienke

Kennismaken met het Magazine van KBO-PCOB?

Nu 3x voor slechts 5 euro!

Het Magazine van KBO-PCOB

Een jaar lang in uw brievenbus!

Verschijningsdata Magazine van KBO-PCOB 2017 en 2018

Hieronder vindt u de data waarop ons magazine bezorgd wordt bij de vrijwilligers. Omdat de duizenden vrijwillige bezorgers van KBO en PCOB hun drukke agenda’s hebben afgestemd op de vaste bezorgdagen – voor KBO-bezorgers de dinsdag en voor PCOB-bezorgers de vrijdag – hebben wij voor 2018 de bezorgdagen zo gehouden. Dit betekent dat KBO-leden het blad op een ander moment krijgen dan de PCOB-leden.

KBO
(dinsdag)

PCOB
(vrijdag)

Verschijningsdata 2017
Oktober 2017 26 september 29 september
November 2017 24 oktober 27 oktober
December/januari 2017 12 december 8 december
Verschijningsdata 2018
Februari 23 januari 26 januari
Maart 20 februari 23 februari
April 27 maart 23 maart
Mei 24 april 20 april
Juni 29 mei 25 mei
Juli/augustus 26 juni 29 juni
September 21 augustus 24 augustus
Oktober 25 september 28 september
November 23 oktober 26 oktober
December/januari 11 december 14 december

Uw suggestie voor een nieuwe naam voor het magazine van KBO-PCOB

We gaan met een aantal professionele partijen op zoek naar een nieuwe naam voor het blad. Ondertussen merken we dat onze leden al met ons meedenken en met suggesties komen. Heeft u ook een suggestie? Laat het ons weten via onderstaand formulier.