Vier de liefde!

Tekst: Corine Koole
Foto’s: Mark Kohn

Op 14 februari vieren we Valentijnsdag: de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Liefde is tijdloos en leeftijdsloos. Het verlangen ernaar ook. Mist u de kleine tekenen van verbondenheid? Zoals samen eten, de dag doorspreken, samen naar een voorstelling, wandelen of op vakantie?

Daten bij KBO-PCOB: zo werkt het

Een levenslange liefde is niet iedereen gegeven. Steeds meer vijftigplussers zijn alleen en verlangen naar een nieuwe relatie. Maar waar vind je die? Omdat we graag binnen de vertrouwde kring zoeken, heeft KBO-PCOB al jaren een eigen datingsite! Zo’n duizend leden hebben zich al ingeschreven, de eerste liefdes zijn een feit. Doet u ook mee?

‘Vroeger had je het er maar mee te doen, als je als oudere alleen kwam te staan. Nu geven mensen vaker gehoor aan hun behoefte aan een nieuwe liefde. Ze denken bij zichzelf: ik heb nog een hele tijd voor me’, vertelt John Meuffels. Hij richtte bijna twintig jaar geleden 50PlusMatch op: de grootste (en veiligste) datingsite voor vijftigplussers. De meeste vijftigplussers zijn best relaxed over het daten, ervaart John. ‘Ze beseffen goed dat perfectie niet bestaat en dus zoeken ze daar ook niet naar. Ze vinden het gewoon prettig om in contact te komen met gelijkgestemden.’

Daten met KBO-PCOB’ers
Hoe werkt daten bij KBO-PCOB? John legt uit: ‘In de grote vijver van 50plusmatch – met meer dan 15.000 actieve leden – hebben we een kleinere KBO-PCOB-vijver. Mensen kunnen alleen in de KBO-PCOB-vijver vissen, of – als daar niet genoeg mensen in de omgeving zijn – ook kijken in het grote bestand van 50PlusMatch of daar iemand is die hen aanspreekt.

Je kunt bij het zoeken aangeven welke leeftijd, welke regio, opleiding, hobby’s, levensovertuiging, enzovoort je zoekt. Klikt het, dan kun je elkaar via de datingsite berichten sturen en misschien later besluiten elkaar te ontmoeten. Zo zijn er al veel mooie contacten ontstaan.’

Mooi aanbod voor leden

KBO-PCOB-leden krijgen 14 dagen gratis lidmaatschap
om de KBO-PCOB-datingsite uit te proberen.
 
Daarna geldt het speciale aanbod:

Periode           Bedrag per maand
1 maand         € 29,95            
3 maanden     € 19,95 + 1 maand gratis!     
6 maanden     € 14,95 + 2 maanden gratis! 

 

Let op:
Ga naar www.50plusmatch.nl/kbo-pcob en gebruik actiecode ‘KBPC’ op de betaalpagina, dan krijgt u de gratis extra maanden lidmaatschap.

‘Het was fijn die woorden weer uitgesproken te horen’

Lize, 74
‘Ik was 51 jaar getrouwd toen mijn man overleed. Enkele maanden na zijn dood ging ik in mijn eentje naar Portugal, en aan het einde van mijn vakantie realiseerde ik me dat ik al die tijd alleen met de receptioniste en wat serveersters had gesproken.

Eenmaal thuis meldde ik me aan bij 50PlusMatch en Kees was de vierde met wie ik afsprak. Niet dat ik op zoek was naar een nieuwe grote liefde, ik had behoefte aan aanspraak, aan iemand met speciale aandacht voor mij.

Ik herinner me onze eerste avond nog goed. Hij kwam me halen van het station, wat ik erg attent vond en de hele avond heeft hij mij muziek laten horen, niet alleen zijn eigen smaak, ook de mijne. “Ik vind het fijn dat je er bent, en jij?”, vroeg hij halverwege. Heel fijn, antwoordde ik. Vreemd genoeg was er niet één ongemakkelijk moment.

Hij zorgt echt voor me en kan heerlijk koken en geweldige ontbijtjes maken. Ik bedoel, er is sprake van wederzijdse betrokkenheid. Het is fijn weer exclusieve liefde te kennen. We zien elkaar elk weekend, samenwonen willen we niet. Alhoewel, binnenkort gaan we zes weken op vakantie, dan gaan we ons eens goed op onze de toekomst beraden.’

Kees, 69
‘Het klinkt gek, maar het mooiste moment met Lize was toen ze bijkwam uit een operatie. Ik stond naast haar bed, ze keek me heel gelukkig aan en zei: “Wat ben ik blij om je te zien.” Haar oprechtheid raakte me. Het was fijn die woorden weer uitgesproken te horen. Die blijheid is geheel wederzijds.

De eerste keer dat ik haar foto zag op 50PlusMatch werd mijn interesse onmiddellijk gewekt. Ze leek anders dan veel andere vrouwen. Een kwartier na die eerste virtuele kennismaking heb ik haar gebeld en hadden we een lang gesprek. Ik nodigde haar uit bij mij thuis. Ik voelde me op mijn gemak en aan het einde van de avond wist ik: ik heb haar gevonden. Na mijn huwelijk van veertig jaar vond ik een nieuwe zielsverwant.

Verliefd worden op je zeventigste is iets anders dan op je twintigste, allebei hebben we veel meegemaakt. Als je jong bent, ben je veel bezig met plannen maken, wij praten vaker over herinneringen. Het is minder onbevangen, maar niet minder dierbaar. Lize is geestig en charmant. Maar het fijnst is het om weer iemand te hebben om voor te zorgen en verzorgd te worden.

Word abonnee!

Neem nu een abonnement op het Magazine van KBO-PCOB en geniet van mooie interviews, aangrijpende verhalen, stevige dossiers en handige informatie. Profiteer bovendien van de vele voordelen die u als abonnee geniet en doe mee aan de winacties.