Ziet u op tegen de kerstboodschappen? Laat ze lekker thuis bezorgen!

Janneke Vermeer (82) uit Zwolle bestelt sinds kort haar boodschappen via haar tablet op internet, omdat zij steeds minder goed ter been is. ‘Het valt me reuze mee hoe makkelijk dat gaat. En alles wordt keurig op tijd bij mij thuis afgeleverd. Echt een uitkomst, zeker met alle feestdagen voor de boeg.’ De boodschappen thuis laten bezorgen kan, maar hoe werkt dat precies? Bij welke online supermarkt kunt u het beste terecht? En wat kost dat?

Nog niet overal

Niet elke supermarkt kan de boodschappen overal in Nederland aan huis brengen. Albert Heijn heeft relatief gezien het grootste netwerk van bezorgers door heel Nederland. Ook PLUS en Coop brengen op steeds meer plaatsen de boodschappen rond. Op de site van deze winkels kunt u een postcodecheck doen om te kijken of er in uw woonplaats al aan huis wordt bezorgd. Blijkt dit niet mogelijk, dan kunt u altijd nog kiezen voor het zelf afhalen van uw bestelling. Dan hoeft u niet de hele winkel door.

Persoonlijke shopper

Er zijn gelukkig meer mogelijkheden om de boodschappen in huis te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de BoodschappenPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds of een ‘persoonlijke shopper’. Door heel Nederland zijn er organisaties en bedrijven die speciaal voor senioren naar de supermarkt gaan. Voordeel is het persoonlijke contact en een supersnelle bezorging. Voorbeelden zijn Superbuddy (beschikbaar in Zwolle en Utrecht) en de Humanitas Boodschappendienst (beschikbaar door heel Nederland).

Plussen en minnen van thuisbezorgen

U kunt flink besparen door een supermarkt te kiezen die voor u het goedkoopste is. Als u de boodschappen online wilt bestellen, zijn vier dingen van belang:

  • Het minimale bestelbedrag: van € 0 bij Spar tot € 70 bij Albert Heijn
  • De bezorgkosten: deze lopen uiteen van € 0 bij Picnic tot € 6,00 bij Jumbo en PLUS
  • Afhaalkosten (boodschappen zelf afhalen): van geen bij Spar tot € 2,99 bij Coop
  • En de vraag of ze de boodschappen bij de voordeur afleveren of tot in de keuken bezorgen.

Op de website www.boodschappenspot.nl vindt u een handig overzicht van de populairste bezorgdiensten en de plussen en minnen van de verschillende supermarkten.