Lokale belangenbehartiging gemeenteraadsverkiezingen 2018

De voorbereidingen voor de lokale belangenbehartiging voor senioren voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 begonnen al in het vroege voorjaar van 2017. KBO-PCOB ontwikkelde diverse materialen, onder meer het Manifest voor een Seniorvriendelijke Gemeente, waarmee lokale afdelingen van KBO en PCOB aan de slag gingen. Ook op eigen initatief waren er veel mooie inspanningen van de afdelingen. We vroegen leden en afdelingen om hun goede voorbeelden van lokale belangenbehartiging met ons te delen. Een selectie kwam op onze website en sociale media. We ontvingen echter zoveel goede voorbeelden – meer dan we in artikelvorm konden publiceren – dat we voor u een overzicht hebben gemaakt. Al deze afdelingen verdienen een eervolle vermelding voor hun inzet voor lokale belangenbehartiging. Zij laten zien dat KBO-PCOB een vereniging voor en door senioren is.

Verkiezingsbijeenkomst van KBO en PCOB in Barendrecht.
Wethouder Bert van Swam ontvangt het Manifest voor een Seniorvriendelijke Gemeente uit handen van voorzitter Frans Strik van KBO en PCOB Dreumel.

Deze afdelingen (in willekeurige volgorde) verdienen ook zeker een eervolle vermelding voor hun inzet voor seniorvriendelijke gemeenten:

• PCOB Dordrecht: 15 februari een middag met politieke partijen
  • KBO Leidsche Rijn: 16 februari debat met politieke partijen in gemeente Utrecht
  • PCOB Leiderdorp: 13 maart politiek forum in gemeente
  • KBO en PCOB Barendrecht: meer samenwerking en een verkiezingsmiddag
  • KBO Groot Stein: 21 februari middag met politieke partijen over seniorvriendelijke gemeente
  • KBO en PCOB Dreumel: overhandiging manifest aan meerdere wethouders (zie foto links)
  • KBO en PCOB in Nieuwveen, Zevenhoven en Vrouwenakker: gesprek met gemeente over seniorvriendelijk beleid
  • KBO en PCOB Zoetermeer: tour langs politieke partijen
  • KBO Kwintsheul: 28 februari bijeenkomst met oud-wethouder
  • PCOB Borger: gesprekken over manifest, moties, toetreding Adviesraad Sociaal Domein
  • KBO Ootmarsum: 28 februari debat in gemeente Dinkelland