Academietour

Bijeenkomst op locatie

4 oktober t/m 19 november op verschillende locaties door heel Nederland

9.30 - 13.30

In het najaar vinden tijdens de Academie-tour zes inspiratieochtenden in het land plaats, speciaal voor actieve vrijwilligers en leden van KBO en PCOB.

Deelnemers kunnen per ochtend deelnemen aan twee sessies.

Bij opgave maakt u een keuze uit de verschillende data en aangeboden kennissessies, zie formulier onderaan de pagina. Het programma duurt van 9.30u – 13.30u en is inclusief een gezamenlijke lunch.

De Academie-tour vindt plaats op de volgende data in onderstaande provincies:

Groningen: 4 oktober

Hotel Faber (Meint Veningastraat 123, 9601 KE Hoogezand)

Zuid Holland: 18 oktober = VOL!

Zalencentrum Rehoboth (Wilhelminastraat 2, 2651 DL Berkel en Rodenrijs)

Drenthe: 1 november

Kerkelijk centrum De Voorhof (Hoogeveenseweg 4, 9431 AZ Westerbork)

Gelderland: 10 november

Zalencentrum Wieleman (Dorpstraat 11, 6931 BA Westervoort)

Overijssel: 15 november

Het Centrum (Constantijnstraat 7a 7442 MC Nijverdal)

Brabant: 29 november

Ontmoetingscentrum De Haven (Leefdaelhof 11, 5141 Waalwijk)

Wilt u (gratis) deelnemen aan één van deze ochtenden?

Vul dan het formulier in dat onder de kennissessies staat of bel met onze Servicetelefoon 030-3400655 (maandag tot en met donderdag, van 10.00u tot 13.00u). Bij opgave maakt u een keuze uit de verschillende data en aangeboden kennissessies.

Wilt u meer informatie? Mail of bel dan met ons secretariaat: info@kbo-pcob.nl/030-3400600

Kennissessies 2022 (aanbod kan wisselen per locatie):

Hoe zorgen we met elkaar ervoor dat mensen zich aansluiten bij onze mooie vereniging? Medewerkers van KBO-PCOB vertellen over verschillende manieren van ledenwerving en geven praktische tips waar u mee aan de slag kunt. Ook is er gelegenheid om eigen succesvolle initiatieven te delen met elkaar.

Afdelingsbesturen hebben soms moeite met het vinden van vrijwilligers. Hoe zorg je voor voldoende mensen die betrokken zijn bij de organisatie van de lokale afdeling en de verschillende activiteiten? Consulenten van KBO-PCOB vertellen over ontwikkelingen op het gebied van besturen en geven praktische tips.

Belangenbehartigers van het verenigingsbureau vertellen in deze lezing over belangenbehartiging op lokaal niveau: waar en op welke momenten kunnen KBO- en PCOB-afdelingen en vrijwilligers hun invloed uitoefenen? Wat is een burgerinitiatief en hoe pak je dit aan?

Zingeving gaat over de betekenis die mensen aan hun leven geven. Het gaat over contact, meedoen en verbinding.

Sprekers van het regionale Centrum voor Levensvragen en medewerkers van KBO-PCOB komen tijdens deze workshop vertellen over zingeving en levensvragen. Waar kan je met welke vragen terecht en hoe kun je met alledaagse zingeving aan de slag op lokaal niveau?

Afdelingen van KBO en PCOB doen en organiseren allerlei leuke, interessante en belangrijke dingen. Van gezellige activiteiten tot belangenvertegenwoordiging in de gemeente. Via verschillende kanalen proberen vrijwilligers zo goed als het kan senioren op de hoogte te houden en bij deze zaken te betrekken.

Een communicatiemedewerker van KBO-PCOB vertelt over het vergroten van lokale en regionale zichtbaarheid. Hoe betrek je de lokale pers en welke Social Media kan je gebruiken voor het verspreiden van je boodschap?