40 dagen geen druppel

Kunt u 40 dagen zonder alcohol? KBO-PCOB daagt u uit!

KBO-PCOB 40 dagen geen druppel

Tijdens het koken, bij het eten, voor de televisie en als slaapmutsje. Onderzoek toont aan: we grijpen steeds makkelijker naar een wijntje, borrel of een glas koud bier. Uit onderzoek van KBO-PCOB blijkt dat 75 procent van de 55-plussers zichzelf elke dag een glaasje (of meer) inschenkt. Het aantal senioren met een uit de hand gelopen drinkgewoonte stijgt en baart zorgen.

Om mensen bewust te maken van hun drinkgedrag, organiseert KBO-PCOB samen met IkPas de actie 40 dagen geen druppel. Vanaf vrijdag 1 februari kunt u zich digitaal aanmelden voor de actie. Via de knop hieronder komt u op de gezamenlijke aanmeldpagina van KBO-PCOB en IkPas. Doet u mee?

Vanwege de samenwerking met IkPas verloopt de aanmelding voor 40 dagen geen druppel dit jaar via deze organisatie. Als u op onderstaande knop klikt om u aan te melden, wordt u automatisch doorgestuurd naar de KBO-PCOB-pagina bij IkPas. Daar vindt u het aanmeldformulier.

Doe mee en ontvang gratis het ‘40 dagen geen druppel’-speldje!*

De 40-dagen-actie loopt in 2019 van woensdag 6 maart tot en met zaterdag 20 april 2019. Op zondag 21 april is het Pasen. De veertigdagentijd duurt 46 dagen omdat er zes zondagen in deze periode vallen, van oudsher is het vasten dan vrijblijvend. Het staat u natuurlijk vrij om ook deze dagen niet te drinken.

Het zal niet gemakkelijk zijn om deze uitdaging vol te houden, omdat er veel gelegenheden zijn waar een glaasje wijn bij ‘hoort’. U zult vaak ‘nee’ moeten zeggen. Om u aan te moedigen en te helpen liet KBO-PCOB een speciaal speldje maken met een druppel erop. U houdt de uitdaging makkelijker vol als mensen zien dat u meedoet aan ‘40 dagen geen druppel’. Bevestig het daarom zichtbaar op uw kleding. Zo maakt u het initiatief herkenbaar voor uw omgeving en dat leidt misschien wel tot leuke gesprekken. Als u zich aanmeldt en meedoet met ‘40 dagen geen druppel’, krijgt u het speldje gratis thuisgestuurd.

* zolang de voorraad strekt

Een goede ervaring of een mooi verhaal over stoppen met drinken? Laat het ons weten!

Op de hoogte blijven van deze en andere acties van KBO-PCOB?